Prikaz vseh 3 rezultatov

Kakšni so zdravstveni učinki konopljinega olja?

Poudariti je potrebno, da je konopljino olje mogoče uporabljati tudi v različne zdravstvene namene. Olje namreč, med ostalim, vsebuje tudi gama linolensko kislino, ki krepi imunsko odpornost človeškega organizma. Kislina poveča tvorbo prostagladinov in tako pospešuje zdravljenje vnetnih procesov.

Od vseh jedilnih olj, je konopljino olje edino, ki vsebuje omenjeno kislino. Uporaba konopljinega olja zato uspešno nadomesti kapsule, ki vsebujejo omenjeno kislino, povrhu vsega, pa so kapsule še cenovno dokaj drage.

Vas zanima, zakaj je gamalinolenska kislina v konoplji, tako pomembna in učinkovita za človeški organizem?

Zato, ker ugodno učinkuje v boju z nervodermitisom, pri predmenstrualnem sindromu, diabetični nevropatiji in revmatičnem artritisu.

Zaradi visoke vsebnosti omega 3 kislin, je konopljino olje tudi učinkovito sredstvo za redčenje krvi, saj ovira lepljenje trombocitov in s tem preprečuje nastajanje krvnih strdkov.

Kronično vnetje pomeni pri človeku šibek imunski sistem, zato se pri kroničnem vnetju mehurja, luskavici, ulceroznem kolitisu in ostalih kroničnih vnetjih črevesja ter pri motnjah gibanja in okvarah sklepov, priporoča uporaba konopljinega olja. Kot smo že omenili, je konopljino olje učinkovito proti bolečinsko sredstvo – analgetik. Zato ga pogosto uporabljajo bolniki, okuženi z AIDS-om, bolniki z astmo, epilepsijo, glavkomom, …